fbpx

Ægget skammel – sort classic læder – Arne Jacobsen

Ægget – skamlen 3127

Designer Arne Jacobsen

Ægget og skamlen blev formgivet i 1958, sammen med Svanen. Ægget blev designer til Royal hotel, hvor Arne ønskede bløde buer i en bygning med stramme linjer. Ægget og den skammel er ikke bare en lænestol, men en skulptur, der indbyder til opmærksomhed. Historien er at Arne Jacobsen selv stod hjemme i sin garage og eksperimenterede med gips og ståltråd, for at finde frem til den perfekte form. Stolen og skamlen er nok Arne Jacobsens mest ikoniske stol, der blev et mesterværk for Arne Jacobsen selv, skandinavisk og Dansk design.

ÆGGET og skamlen blev begge en nyskabelse, mest fordi de ikke havde nogen rene linjer. I en bygning som Royal Hotel, som var stor, kubisk og med stramme linjer, fremhæver  stolen med skammel deres smukke kurver. Arne Jacobsen ville gerne byde ”velkommen” med skulpturer og et design med bløde linjer og runde udtryk, hvilket vakte stor opsigt og meget international anerkendelse.

De X formet fødder på stol og skammel er fremstillet i aluminium, noget som Arne Jacobsen og mange andre modernistiske designere var fremtrædende i den modernistiske bevægelse i det 20. århundrede.

Ægget skammel mål:

 • Højde: 37 cm
 • Bredde: 56 cm
 • Dybde: 40 cm

 

Skammel til ægget laves i forskellige versioner:

 • Stof eller læder
 • Indfarvet
 • Oversidepolstret
 • Fuldpolstret

 

Pris pr stk.

Ombetrækning i “Classic” læder

3.500,00 kr

Brugt skammel – Nypolstret i “Classic” læder

12.500,00 kr

Reference: Arne Jacobsen Skammel til Ægget i Classic læder

Ægget med skammel blev formgivet i 1958, sammen med Svanen. Ægget og skammel er ikke bare en simpel lænestol, men skulpture, der indbyder til opmærksomhed. Skammel til Ægget er mesterværker og nok Arne Jacobsens mest ikoniske design, både som skandinavisk og Dansk design, der fik international anerkendelse.

”Classic” er en semi-anilin læder og vores mest robuste læder, som har tydelig narvtegning (hudstruktur) og denne lædertype bevarer sit udtryk år efter år uden særlige brugsspor. Classic læder sælger vi ofte når det skal være praktiske stole til dagligt brug i køkkener og med eventuelt børn i huset.

“Classic” læder fås i otte flotte farver: Sort, dark brown, calvados, cognac, antracit, rød, hvid og råhvid.

Ægget skammel er ligesom stolen fra Arne Jacobsen er et kunststykke. Manden bag mesterværket lavede flere velkendte designs som Svanen, 7 er stolen, lænestolen Ægget og naturligvis ægget skamlen. Møbler der satte Dansk design på det internationale verdenskort. UpNordic tilbyder kendte møbelklassikere, fra de bedste møbeldesignere. UpNordic er den møbelpolstrer som værner om de danske møbeltraditioner, møbeldesign og genanvendelse, i en tid hvor der er behov for kvalitet, æstetisk og beskyttelse af klimaet, derfor vil Ægget altid være noget særligt for os i UpNordic.

 

Ægget skammel – Arne Jacobsen

 

 • Designer Arne Jacobsen
 • Ægget stol – Egg Chair, Arne Jacobsen Ægget, Æggestol, Stolen Ægget, Ægget.
 • Model: 3127

 

Arne Jacobsen Ægget stol og skammel blev formgivet i 1958 og designet til Royal Hotel. Arne Jacobsen ønskede at bløde bygningens stramme linjer op, med mere bløde og organiske former. Ægget er ikke bare en lænestol, men en skulptur der pryder rummet og som indbyder til opmærksomhed. Ægget Arne Jacobsen har fået både national anerkendelse, samt international hæder og priser for den stol Ægget er.

Historien er at Arne Jacobsen selv stod hjemme i garagen og eksperimenterede med både gips og ståltråd, for at finde frem til den perfekte form. Ægget er nok den mest ikoniske stol for Arne Jacobsen, der blev et mesterværk for Arne Jacobsen selv, skandinavisk og ikke mindst Dansk design.

Svanen og Ægget Arne Jacobsen blev en nyskabelse, mest fordi stolene er organiske og ikke havde de typiske rene og stramme linjer. Bygningen Royal Hotel lavede AJ som en stor, kubisk bygning med stramme linjer, så stolene skulle komplimentere bygningen med sine smukke kurver. Arne Jacobsen ville gerne byde menneskerne ”velkommen” med en stol som skulptur og i et design med bløde linjer og runde udtryk, hvilket vakte stor opsigt og stor international anerkendelse og priser, derfor blev hotellet, Svanen og Ægget, en milepæl i Arne Jacobsens karrierer.

Den X formet fod er fremstillet i poleret aluminium, noget som Arne Jacobsen og mange andre modernistiske designere var begejstrede for i den modernistiske bevægelse i det 20. århundrede. Foden kan i dag købes med en returdrejfunktion.

Ægget skammel mål:

 • Højde: 107 cm
 • Bredde: 86 cm
 • Dybde: 79-95 cm

Ægget skammel

Ligesom stolen er ikonisk, lavede Arne Jacobsen også denne skammel der passede til. Hos UpNordic er vi forbløffede over hvor ofte man fravælger skamlen, netop fordi den fuldender mesterværket, men også fordi det giver Ægget den magelighed, som gør den til mere end blot en skulptur.

Ægget stol tilbud og pris

Vil du have et Ægget stoltilbud? Kontakt UpNordic og få et fristende tilbud.

Har du en Arne Jacobsen Ægget brugt eller trænger din Arne Jacobsen stole til ny polstring, ombetrækning eller en total møbelrenovering? UpNordic laver alle stof- og lædertyper, så om du ønsker møbelpolstring, betrækning eller ny polstring, laver møbelpolstrer UpNordic markedets bedste kvalitet, til den rigtige pris.

Prisen er variabel og for vi kan give dig den rigtige pris, skal vi vide lidt mere om dine tanker, ønsker og ideer, så vi kan give dig den helt rigtige pris. Vil du have et fristende tilbud, så kontakt UpNordic for nærmere information, da stolen Ægget fås og udføres I flere forskellige varianter.

Arne Jacobsen har vundet nationalt anerkendelse, samt flere internationale priser og hæder for “Æggestolen”. Derfor er stolen stadig i høj kurs, iblandt de mange indretningsarkitekter, møbelelskere, samlere og interiørbutikker i hele verdenen.

Ægget læder, stof og farver

Ægget fås med mange forskellige polstringer og i et stort udvalg af stof – og lædertyper. Er det sort læder, cognac eller smuk stof du er interesseret i, så har Møbelpolstrer UpNordic det bedste udvalg, markedets bedste kvalitet og til den rigtige pris, uanset om du ønsker en bestemt stoftype, vil have Ægget i sort læder, cognac eller noget helt andet, så hjælper vi dig med at designe din egen stil til perfektion.

Classic/Atlantic/Napoli

Er en kraftig og struktureret korrigeret læder produceret på europæiske råhuder.

Der er her tale om klassisk læder der har en stærk topfinish, hvilket gør læderet særdeles velegnet til møbler hvor der forventes lidt mere af læderet end normalt på slidstyrken. Lædertypen kan anvendes til ombetrækning af alle design- og andre typer møbler.

Lænestol Ægget

Ægget er ikke blot en lænestol, men en skulptur der pryder et hvilke som helst rum. Stolen indbyder til opmærksomhed. Stolen har fået stor anerkendelse og vundet internationale priser, derfor er Ægget lænestol stadig i høj kurs, hos de mange møbelelskere, samlere, indretningsarkitekter og interiørbutikker i hele verdenen.

 

Andre designer lænestole

Arne Jacobsen Svanen stol er noget ganske særligt. Svane stol var en nyskabelse, mest fordi stolen med dens bløde skulpturelle form, skulle passe ind i en bygning med stramme og rene linjer, så ville Arne Jacobsen gerne byde ”velkommen” med en stol der indbyder til opmærksomhed. Svanestol fås i forskellige polstringer og i et stort udvalg af stof- og lædertyper, så om det er Svanen stol i læder, sort eller cognacfarve eller med noget andet andet så udfører UpNordic møbelpolstrer svanestolen efter dine ønsker….LÆS MERE

Product Enquiry

Hvordan kan vi hjælpe dig

Kontakt Form

GENFORBRUG

”Genforbrug” hos UpNordic er når varen er brugt, men i optimal stand til en nypolstring i enten læder eller stof!