fbpx

Ægget stol – sort Elegance læder – Arne Jacobsen

Har du en Ægget stol eller andre designer lænestole der trænger til en ny polstring? Ægget af Arne Jacobsen kan fås i mange smukke stof- og lædertyper, så få møbelpolstring, ompolstring eller nypolstring af din stol Ægget lavet hos UpNordic.

Ægget blev formgivet i 1958 og designet til Royal Hotel sammen med Svanen. Arne Jacobsen ønskede at bløde bygningens stramme linjer op, med stole der havde mere bløde kurver og organiske former, derfor er Ægget ikke bare en lænestol, men en skulptur der pryder rummet og som indbyder til opmærksomhed.

Ægget har givet Arne Jacobsen både national anerkendelse, samt international hæder og priser for den lænestol Ægget er.

Det X formet understel er fremstillet i poleret aluminium, noget som Arne Jacobsen og mange andre modernistiske designere var begejstrede for i den modernistiske bevægelse i det 20. århundrede. Foden kan i dag købes med en returdrejfunktion.

”Elegance” læder er en ren anilin læder, der betyder, at læderet ikke er overfladebehandlet og derfor tager den imod fedtede fingrer og andet der skulle ”finde vej” til læderet. Patineringen af anilin læder vil over tid give et smukt udseende.

Pris pr stk.

 

Ombetrækning i “ELEGANCE” læder

23.500,00 kr

Brugt Ægget stol – Nypolstret i “ELEGANCE” læder

44.500,00 kr

Ægget stol fra Arne Jacobsen er et kunststykke. Manden bag mesterværket lavede flere velkendte designs som Svanen, 7 er stolen og lænestolen Ægget, der satte Dansk design på det internationale verdenskort. UpNordic er den møbelpolstrer som værner om de danske møbeltraditioner, møbeldesign og genanvendelse, i en tid hvor der er behov for kvalitet, æstetisk og beskyttelse af klimaet, derfor vil Ægget altid være noget særligt for os i UpNordic.

 

Ægget stol – Arne Jacobsen

 

  • Designer Arne Jacobsen
  • Ægget stol – Egg Chair, Arne Jacobsen Ægget, Æggestol, Stolen Ægget, Ægget.
  • Model: 3316 (skamlen 3127)

 

Arne Jacobsen Ægget stol blev formgivet i 1958 og designet til Royal Hotel. Arne Jacobsen ønskede at bløde bygningens stramme linjer op, med mere bløde og organiske former. Ægget er ikke bare en lænestol, men en skulptur der pryder rummet og som indbyder til opmærksomhed. Ægget Arne Jacobsen har fået både national anerkendelse, samt international hæder og priser for den stol Ægget er.

Historien er at Arne Jacobsen selv stod hjemme i garagen og eksperimenterede med både gips og ståltråd, for at finde frem til den perfekte form. Ægget er nok den mest ikoniske stol for Arne Jacobsen, der blev et mesterværk for Arne Jacobsen selv, skandinavisk og ikke mindst Dansk design.

Svanen og Ægget Arne Jacobsen blev en nyskabelse, mest fordi stolene er organiske og ikke havde de typiske rene og stramme linjer. Bygningen Royal Hotel lavede AJ som en stor, kubisk bygning med stramme linjer, så stolene skulle komplimentere bygningen med sine smukke kurver. Arne Jacobsen ville gerne byde menneskerne ”velkommen” med en stol som skulptur og i et design med bløde linjer og runde udtryk, hvilket vakte stor opsigt og stor international anerkendelse og priser, derfor blev hotellet, Svanen og Ægget, en milepæl i Arne Jacobsens karrierer.

Den X formet fod er fremstillet i poleret aluminium, noget som Arne Jacobsen og mange andre modernistiske designere var begejstrede for i den modernistiske bevægelse i det 20. århundrede. Foden kan i dag købes med en returdrejfunktion.

Ægget mål:

  • Højde: 104 cm
  • Bredde: 86 cm
  • Dybde: 79 cm

 

Ægget skammel

Ligesom stolen er ikonisk, lavede Arne Jacobsen også en Ægget skammel der passede til. Hos UpNordic er vi forbløffede over at så mange fravælger skamlen, netop fordi det fuldender mesterværket, men også fordi det giver Ægget den magelighed, som gør den til mere end blot en skulptur.

Ægget stol tilbud og pris

Vil du have et Ægget stoltilbud? Kontakt UpNordic og få et fristende tilbud.

Har du en Arne Jacobsen Ægget brugt eller trænger din Arne Jacobsen Ægget til ny polstring, ombetrækning eller en total møbelrenovering? UpNordic laver alle stof- og lædertyper, så om du ønsker møbelpolstring, betrækning eller ny polstring, laver møbelpolstrer UpNordic markedets bedste kvalitet, til den rigtige pris.

Prisen er variabel og for vi kan give dig den rigtige pris, skal vi vide lidt mere om dine tanker, ønsker og ideer, så vi kan give dig den helt rigtige Ægget stol pris. Vil du have et fristende tilbud, så kontakt UpNordic for nærmere information, da stolen Ægget fås og udføres I flere forskellige varianter.

Ægget stolen fra Arne Jacobsen har vundet nationalt anerkendelse, samt flere internationale priser og hæder. Derfor er stolen stadig i høj kurs, iblandt de mange indretningsarkitekter, møbelelskere, samlere og interiørbutikker i hele verdenen.

Ægget læder, stof og farver

Ægget fås med mange forskellige polstringer og i et stort udvalg af stof – og lædertyper. Er det Ægget sort læder, cognac eller stof du er interesseret i, så har Møbelpolstrer UpNordic det bedste udvalg, markedets bedste kvalitet og til den rigtige pris, uanset om du ønsker en bestemt stoftype, vil have Ægget i sort læder, cognac eller noget helt andet, så hjælper vi dig med at designe din egen stil til perfektion.

Lædertype – Elegance læder

Denne lædertype er en vakuumgarvet saddellæder der er produceret på europæiske huder. Elegance har en naturlig glat overflade hvor der vil være naturmærker der giver ekstra liv i læderet med fedtstriber, nakkefolder, strækmærker, lægte sår og insektbid.

Afvigelse i farvenuancen kan forekomme da der er tale om en ægte anilin læder.

Lænestol Ægget

Ægget er ikke blot en lænestol, men en skulptur der pryder et hvilke som helst rum. Stolen indbyder til opmærksomhed. Stolen Ægget har fået stor anerkendelse og vundet internationale priser, derfor er Ægget lænestol stadig i høj kurs, hos de mange møbelelskere, samlere, indretningsarkitekter og interiørbutikker i hele verdenen.

 

Andre designer lænestole

Arne Jacobsen Svanen stol er noget ganske særligt. Svane stol var en nyskabelse, mest fordi stolen med dens bløde skulpturelle form, skulle passe ind i en bygning med stramme og rene linjer, så ville Arne Jacobsen gerne byde ”velkommen” med en stol der indbyder til opmærksomhed. Svanestol fås i forskellige polstringer og i et stort udvalg af stof- og lædertyper, så om det er Svanen stol i læder, sort eller cognacfarve eller med noget andet andet så udfører UpNordic møbelpolstrer svanestolen efter dine ønsker….LÆS MERE

Product Enquiry

Hvordan kan vi hjælpe dig

Kontakt Form

GENFORBRUG

”Genforbrug” hos UpNordic er når varen er brugt, men i optimal stand til en nypolstring i enten læder eller stof!