Forside > Møbelpolstrer > Møbelstoffer

Møbelpolstrer arbejder med læder

Møbelstoffer

Upnordic tilbyder møbelstoffer fra alle de mest anerkendte firmaer i branchen.

Vi har møbelstofferne hængende i butikkerne så du kan udvælge lige præsis den type stof der passer til dine behov og krav til design, vævning, møbelstoftype, mønstre, materiale, slidstyrke, farve, økologi, bæredygtighed med mere. Møbelstofferne er i dag af en meget høj kvalitet og du kan forvente at dit møbel vil holde sig pænt i mange år fremover så længe du vælger de rigtige materialer og at at vi udfører ompolstringsopgaven fagmæssigt korrekt. Når du skal ompolstre et møbel er valget af møbelstof meget vigtigt. Du skal tage højde for slid og brug men mindst ligeså vigtigt er det at tage højde for møblets placering. Nogle møbelstoffer som f.eks. uldmøbelstof eller særligt behandlede møbelstoffer er mere velegnede til en placering i direkte sollys så misfarvning så vidt muligt undgås. Hvor ofte og hvordan skal møblet benyttes, hvor skal det stå, har du  kæledyr, hvordan er formen og skal vi betrække møblet stramt eller løst så materialet ”hænger” lidt.

Der er stor forskel på de forskellige krav til møbelstoffer alt efter om det drejer sig om betrækning/polstring af en pyntestol eller en spisebordsstol ved køkkenbordet.

Spisebordsstole er ofte udsat for et større slid end f.eks. en lænestol. Jo større brugsintensitet et møbel har jo større bestandighed over for slidpåvirkning kræves det af møbelstoffet.

Møbelstoffets slidstyrke i måleenheden Martindale og denne måles ved Martindale-slidprøven, hvor man gnider to stykker stof mod hinanden i 8-taller. Begynder møbelstoffet at fnuldre ved 50.000 8-tals gnidninger, har møbelstoffet en Martindale-værdi på 50.000.

Til møbler i rum med stor brugsintensitet anbefaler vi en Martindale på mindst 40-50.000 ved blødt polstrede møbler. Ved møbler som er hårdt polstrede, som f.eks. en spisebordsstol med møbelstof på et træsæde med 2 cm koldskum, anbefaler vi en slidstyrke på mindst 40.000 Martindale. 

Solen bleger møbelstoffer hvilket fordrer at stoffet har en høj lysægthed hvis det skal bevare sin farve i mange år fremover.  Som tommelfingerregel ses solens udmatning af farver mere på mørke tekstiler end på lyse. Møbelstoffer af naturlige fibre såsom uld og bomuld er mere resistente over for solens stråler. Blandingsprodukter med bomuld/akryl/polyester/uld er også velegnede. 

En andet vigtig parameter for valg af møbelstof er tekstilets egnethed overfor rengøring. I hjem med kæledyr og/eller små børn, kan det være en fordel at vælge en metervare af et møbelstof, du nemmere kan rengøre ved f.eks. aftørring eller maskinvask.

Nogle møbelstoffer tåler kun kemisk rensning. Andre møbelstoffer kan klare en tur i vaskemaskine. Vi anbefaler dog altid at undersøge hos producenten, alternativt at kontakte os så vi kan råde og vejlede dig korrekt inden du sender dit møbelbetræk til rens eller vask. Nogle stoffer har en overfladebehandling, som gør at væsker ikke kan trænge ned i stoffet. Og ved nogle møbelstoffer er denne behandling foretaget på selve fibrene før vævning af stoffet.

I forhold til rens og plejer vejer placering og brug af møblet igen tungt i forhold til valget. Spisebordsstole og møbler i køkkenet bør være nemme at rengøre og kan med fordel imprægneres eller behandles. En stolehynde kan ofte også være vanskelig at tage af for at give den en tur i vaskemaskinen.

Imprægnerer man derimod en sofa, skal man være opmærksom på, at en overflade imprægnering også kan medvirke at møbelstoffet ikke ånder særligt godt længere, og at det derfor kan gøre, at man får lidt varme og fugtige lår ved brug over længere tid.

Sådan vedligeholder du dine møbelstoffer

Vi henviser til de enkelte firmaers hjemmesider hvad angår vedligeholdelse af dine lædermøbler. 

Vi anbefaler produkter såsom Guardian, Leathermaster da det er produkter vi har god erfaring med. 

Overholder du deres anvisninger er du sikker på at du har gjort det bedste for at sikre at dine lædermøbler for den bedste pleje og vedligeholdelse. 

Stole Arne Jacobsen - Møbelpolstrer UpNordic

Møbeldesignere

Vi kender til alverdens møbeldesignere og har nok arbejdet med det meste, men der er designere UpNordic er specialister i, fordi vi har haft deres møbler i hænderne utrolig mange gange. Derfor har vi særlig ekspertise med følgende møbeldesignere…

Arne Jacobsen – Møbelarkitekten med de kendte klassikere

Hans J. Wegner – Banebrydende designer og stolenes mester

Poul Kjærholm – Minimalisten bag de tidsløse møbelklassikere

Erik Jørgensen – Manden bag den smukke tremmesofa, OX chair og Corona stolen

Finn Juhl – Møbelarkitekten med sans for både møbler og kunst

Børge Mogensen – Arkitekten der havde fokus på mennesket

Svend Skipper – En af møbelbranchens “grand old men”

Alvar Aalto – Designeren bag de kendte vaser, der også lavede smukke stole og sofaer

Bruno Mathsson – Svenskeren med de anderledes design ideer

Kaare Klint – Underviser og møbeldesigneren med faste principper

Kai Kristiansen – Manden bag de kendte figurer og klassiske designer stole

Nanna Ditzel – Kvinden med de banebrydende designermøbler

Ole Wanscher – Møbeldesigneren med respekt for materialerne

Verner Panton – Lysets mester og manden bag ikonisk møbeldesign

UpNordic møbelpolstrer

UpNordic er specialister i møbelpolstring og eksperter i at arbejde med alle de velkendte Danske møbelklassikere. Vi kan betrække/ompolstre Arne Jacobsens Svanen, Ægget7 er stol, Hans Wegner`s møbler, Erik Ole Jørgensen, Eilersen sofaer, Børge Mogensen, Poul Kjærholm, FDB, Poul Volther samt næsten alle af de mange andre dygtige designeres lækre designermøbler. Vi kan også håndtere almindelige gamle bedstemorstole og lignende opgaver, ring eller send en mail så vender vi snarest retur med et løsningsforslag.

Om du ønsker møbelpolstringhynder,  ombetrækning, ompolstring, betrækning, polstring,  hynder efter mål, samt reparation og renovering af møbler, udfører vi alt i både læder, stof, ruskind og alcantara. Vi er virksomheden der altid løser opgaven. SE MERE>

Ægget i cognac af Arne Jacobsen
Møbelpolstrer arbejder med cognac læder - Møbelpolstrer UpNordic