ForsideBlog > FAQ

FAQ - Svar på møbler og møbelpolstring

Vi hjælper gerne med vejledning, tips & tricks samt gode råd. Vi forsøger altid at give den bedste vejledning ud fra vores egne erfaringer. Har du et godt råd du vil dele med os og vores kunder er du meget velkommen til at sende en mail til butik@upnordic.dk

Læder  er et materiale fremstillet ved bearbejdning af  købet . Læder har været brugt til beklædning og til møbelproduktion med mere i århundreder.

Til læderproduktion spaltes en hud i op til fire eller flere lag hvoraf det yderste kaldes narvlæder der som regel er den mest eksklusive kvalitet. Læder findes i et utal af forskellige typer såsom: 

 • Anilin , som er læder indfarvet med anilin men på en måde så man kan se læderets overfladestruktur. 
 • Semianilin , som er indfarvet læder der tillige har fået en form for overfladebeskyttelse/korrigering.
 • Dækfarvet læder , som er læder der er indfarvet så kraftigt, at det ikke længere er muligt at se læderets struktur.
 • Kernelæder , som er læder der kun er garvet og meget tykt men ikke efterfølgende overfladebehandlet eller indfarvet.
 • Vegetabilsk læder , i garvningsprocessen er der anvendt naturlige garvestoffer og det er ligesom kernelæder ikke efterfølgende behandlet. Vegetabilsk læder er det klassiske møbellæder . 
 • Ruskind , som er bagsiden af skind dvs. den del af skindet der vendte ind mod kødet; det har en ru overflade.
 • Nubuck , som fremstilles af oversiden af læder der efter garvning og farvning slibes så det får en overflade der ligner ruskind.
 • Spalt , som er de stykker læder der er opnået efter spaltning af en hud.
 • Bycastlæder , som er spalt der er påført et lag polyeurethan . 
 • Pels , som er skind med hår på.
 • Nappa , som er glat skind.

Læder der kun er garvet og meget tykt men ikke efterfølgende overfladebehandlet eller indfarvet. Kernelæder anvendes ofte til møbler uden øvrigt polstringsmateriale, bælter, tasker, sadler med mere.

Lædersofa renses/rengøres med en speciel læderrens som er en mild og skånsom rengøringsvæske der kan bruges til de fleste lædertyper. Efterfølgende påføres en lædercreme der øger slidstyrken, gør sofaen mindre modtagelig for slid og pletter og samtidig bibeholder læderet blødt og smidigt. Anbefales 1-2 gange om året afhængig af materiale, slid, brug og solindfald.

Stofsofa renses/rengøres typisk med en vand og sæbeopløsning alternativt en kemisk rens der udføres af professionelle. Møbelstoffer er impregneret og kan derfor tåle rensning nogle gange inden impregnering skal gentages for at bibeholde overfladestrukturen. Søg evt husmoderråd

Prisen er afhængig af materialevalg, om eksisterende skumkerne kan genbruges samt udformning/design af hynderne. Typisk anvendes møbelstof, kunstlæder, alcantara eller speciel hyndestof der kan tåle vandpåvirkning, der bliver syet med en speciel tråd der er omviklet med bomuld som udvider sig når materialet bliver vådt. Derved sikres at hynderne er så “tætte” som muligt,  Vi kan tilbyde at afgive et fast tilbud på opgaven.

Prisen afgøres af opgavens omfang, materialevalg, samt hvor håndværksmæssigt kompliceret den er, typisk koster det fra 6-7000,- incl moms og opefter.

Kemisk rensning er nok den bedste løsning og der findes firmaer der har specialiseret sig i at komme hjem til kunderne og foretage renseprocessen på stedet for bedst muligt resultat. Kontakt os for yderligere info.

Du skal vælge den sofa der passer bedst til dig i siddekomfort, design, størrelse, materiale, pris, gensalgsværdi, tilgængelighed, miljøvenlighed, naturmaterialevalg med mere.

Du skal regne med at en typisk standardstol fylder ca 55 cm i bredden og skal stå ca 15 cm udfra bordkanten da dette ser pænt ud. Står dine stole for meget mokket sammen føles det ikke behageligt at sidde om bordet. det vil sige at du skal måle længde og bredde af dit spisebord og dertil lægge ca 15 cm til i begge ender og sider samt huske at tage hensyn til at når man sidder omkring et bord er stolen trukket ca 40 cm udfra bordet for bedste siddekomfort. 

Pletfjerning er et vidt begreb helt afhængig af hvad du har spildt og på hvilket materiale, du kan med fordel søge råd og vejledning på www.taenk.dk der hjælper dig igennem med de bedste anbefalinger.

Skjolder på en sofa kan kræve professionel assistance for bedste resultat, du kan med fordel søge råd og vejledning på www.taenk.dk der hjælper dig igennem med de bedste anbefalinger.

Man sidder bedst i den lænestol der passer lige nøjagtigt til dig, nogle sidder rigtigt godt i Arne Jacobsens Ægget – andre ikke. Det er meget individuelt hvilken stol du skal vælge hvis du kun går efter komforten. Ønsker du også at stolen har et lækkert tidsløst design og måske holder en rimelig salgsværdi i fremtiden skal du vælge en lænestol fra en af de internationalt anerkendte designere. Vil du gå all in vælg en Bamsestol fra Wegner.

Y-stolen designet af Hans J. Wegner findes i flere forskellige træsorter med et flettes sæde hvortil der kan tilkøbes en hynde der giver en god siddekomfort især hvis hynden er produceres af en god fast skumkerne samt en god læderkvalitet. Træsort og farve vælges så stolen passer ind i dit øvrige møblement, kan du lide egetræ er det meget populært i tiden nu. 

Rensemetoden din metode at rense helt af hvilken type materiale er i og hvilken type plet du har fået – du skal være meget forsigtig med pletten af før du har fundet ud af den rigtige, se evt på www.taenk.dk hjemmeside for yderlige gode informationer.

Du skal vælge de farver du syntes passer bedst til din sofa og til dit hjem iøvrigt men næsten alle farver passer sammen med gråt. Grå farve en en god og typisk meget neutral farve der kan gå til alle andre farver så du må vælge udfra hvad du selv syntes er den bedste farvekombination.

Det afhænger af hvilken type lugt din sofa er blevet udsat for. Er det cigaretlugt er det ikke helt nemt at fjerne denne grundet nikotinen, er det røg eller andet er det muligt at få et rimeligt resultat. Kontakt et firma med speciale i møbelrens da de ville kunne rådgive/hjælpe dig videre med opgaven.

Pris på nyt betræk afhænger helt af hvilken sofa og i hvilket materiale du ønsker dit nye betræk. Det er ikke nemt at montere selv så det anbefaler vi ikke medmindre du er meget tålmodig og fingernem. Prisen starter ved ca 12000,- incl moms men du skal ikke regne denne pris som vejledende da der er stor forskel på størrelserne af Ejlersen sofaer samt førnævnte materialevalg.

Du kan med fordel altid prøve forsigtigt med vand og sæbe på både møbeltekstiler og læder, eventuelt vende een af hynderne om og spilde samme væske på undersiden af hynden og se hvordan pletten reagerer med vand/sæbe opløsningen. Går pletten væk kan du fortsætte på oprindelig plet, gør den ikke må du søge husmoderråd på nettet.

Det afhænger af om du har en stof- en lædersofa, det mest effektive at fryse tyggegummiet væk, det er dog ikke lige at få en sofa ind i fryseren hvorfor du alternativt kan prøve med lidt hårspray der vil hærde og derefter kan du skære tyggegummiet af med en skarp stanleykniv, pas på ikke at beskadige stoffet. Alternativt kan du prøve med lidt rensebenzin men vær forsigtig så du ikke kommer til at skade mere end du gavner.

Du skal regne med at hver person skal bruge ca 50-60 cm for at sidde godt og man ikke føler sig for meget mokket sammen. Børn fylder selvfølgelig lidt mindre.

Du skal varme starinen op med dit strygejern ved at lægge et gammel viskestykke ovenpå starinen, derefter strygejernet ovenpå viskestykket og starinen vil klæbe sig fast på det gamle viskestykke, vupti problemet er løst.

Prisen er meget afhængig af hvilken sofa og hvilket møbelstof du vælger men som udgangspunkt koster det fra 8000,- kr incl moms for en 2 personers sofa i en rimelig kvalitet stof. 

Dub forsigtigt pletten med lidt petroleum med en gammel karklud og lad det sidde lidt og gentag eventuelt, derefter fjernes pletten med lunkent vand og lidt opvaskemiddel, gentag evt proceduren et par gange så får du det bedste resultat.

Det er meget op i tiden at sælge sine brugte møbler videre så andre kan få gavn af dem, du kan sælge til bekendte, annoncere på den blå avis, guloggratis, facebook, instagram eller lignende portaler. Alternativt kan du rette henvendelse til antik/retro handlende eller møbelforretninger der også tager brugte varer ind typisk til renovering. Auktionshuse tager en sælgerprovision for at formidle salg så det skal du lige være opmærksom på.

En daybed er egentlig bare en træ- metalramme med en hynde og ofte tilhørende ryglæn. Daybeds var meget populære i 60erne og fremefter da de kan bruges som en seng til natten eller til at få en powernap på om dagen samtidig med at de ser flotte ud i det øvrige møblement. Der findes mange forskellige designs også fra Danske designere og priserne er stadig rimelige for en brugt til evt. renovering med nyt betræk.

Lopper er utøj og kan overleve mindst 2 uger i dine møbler, de tidligere sig og den eneste effektive bekæmpelse er at dæmpe dit møbel og iøvrigt holde hjemmet pænt og rent. Der er ofte lopper på husdyr (hund og kat) og deres lopper kan overføres til dit møbel og leve videre der.

Møblerne bliver produceret i Letland og stor del af deres sortiment er svanemørket, træet er FSC certificeret og skum og møbeltekstiler er Øko tex certificeret. Møblerne har generelt en høj kvalitet og vi kan anbefale FDB.

Du skal leje en tæppe og tekstilrensemaskine hos farvehandleren hvori der blandes en tekstilplejesæbe med lunkent eller halvvarmt vand og så er det ellers bare igang med at (støvsuge) fremogtilbage på krydsogtværs uden at beskadige overfladen på stoffet eller læderet. Materialet må ikke gennemfugtes – det er bedre at gentage processen et par gange med nyt rent vand så alle røg/støvpartikler fjernes. Efterfølgende skal stoffet/læderet impregneres for langvarigt godt resultat.

Der oprindeligt en slags sammenslutning af arkitekter og designere der blev hyret ind til at frembringe møbler i en særlig god kvalitet til den prisbevidste forbruger.  FDM møbler er en slags bevægelse med et fælles mål om at skabe funktionelle godt designede møbler. Oprindeligt var det meget nyskabende design der gik imod datidens meget tunge og ukomfortable møbeldesigns, der skulle nytænkes og succèn består stadig. 

Du skal vælge den kontorstol der passer til dig, vi kan anbefale AJ 3217 der er en kontorstol med armlæn, højdejusterbar, et fedt design, monteret på 5 flotte hjul typisk med bløde baner så du ikke får ødelagt dit gulv. Oxford stolen fra samme Arne Jacobsen er også meget anvendelig alternativt Kevi stolen designet af Jørgen Rasmussen.

Kemisk rensning er nok den bedste løsning og der findes firmaer der har specialiseret sig i at komme hjem til kunderne og foretage renseprocessen på stedet for bedst muligt resultat. Kontakt os for yderligere info. Resultatet bliver typisk godt ved korrekt behandling.

Du skal vælge den kontorstol der passer til dig, vi kan anbefale AJ 3217 der er en kontorstol med armlæn, højdejusterbar, et fedt design, monteret på 5 flotte hjul typisk med bløde baner så du ikke får ødelagt dit gulv. Oxford stolen fra samme Arne Jacobsen er også meget anvendelig alternativt Kevi stolen designet af Jørgen Rasmussen.

Du kan med fordel altid prøve forsigtigt med vand og sæbe på både møbeltekstiler og læder, eventuelt vende een af hynderne om og spilde samme væske på undersiden af hynden og se hvordan pletten reagerer med vand/sæbe opløsningen. Går pletten væk kan du fortsætte på oprindelig plet, gør den ikke må du søge husmoderråd på nettet.

Kontakt et firma med speciale i møbelrens da de ville kunne rådgive/hjælpe dig videre med opgaven eller kontakt os.

Det afhænger af hvilken type lugt din sofa er blevet udsat for. Er det cigaretlugt er det ikke helt nemt at fjerne denne grundet nikotinen, er det røg eller andet er det muligt at få et rimeligt resultat. Kemisk rensning er nok den bedste løsning og der findes firmaer der har specialiseret sig i at komme hjem til kunderne og foretage renseprocessen på stedet for bedst muligt resultat. Kontakt et firma med speciale i møbelrens da de ville kunne rådgive/hjælpe dig videre med opgaven.

Du skal vælge den kontorstol der passer til dig, vi kan anbefale AJ 3217 der er en kontorstol med armlæn, højdejusterbar, et fedt design, monteret på 5 flotte hjul typisk med bløde baner så du ikke får ødelagt dit gulv. Oxford stolen fra samme Arne Jacobsen er også meget anvendelig alternativt Kevi stolen designet af Jørgen Rasmussen.

Polstring af møbler foregår typisk med møbelstof eller læder / alternative slidstærke materialer. Skum eller andet fyldmateriale udskiftes efter behov, gjorder udskiftes, fjedre rettes op og møblet får generelt et helt nyt udtryk og holdbarheden på ordentligt udført arbejde kan være opimod 50-100 år. Møbelpolstring er et fag der kræver fagekspertise, har du mod på at gå igang selv så prøv dig lidt frem men det er ikke altid lige nemt at løse en møbelpolstreropgave.

Du kan finde forhandlere her:

https://fdbbolig.dk

Korrekt højde på en barstol afhænger helt af højden på den bardisk stolen skal stå ved. Typisk anbefaler vi en siddehøjde på mellem 60-85 cm men dette må afprøves så du finder den rigtige barstolshøjde inden du beslutter dig. Nogle barstole kan dreje rundt hvilket kan være en behagelig funktion at have. Højdejustering er heller ikke en ringe ide, prøv dig lidt frem inden du bestemmer dig endeligt.

Du kan få bordlamper og pendler i flere forskellige udførelser, designs, størrelser og farver, gå på opdagelse på nettet for yderligere inspiration. Verner Pantons design er genialt og meget tidsløst, lamperne giver samtidigt et meget behageligt lys, lamperne kan købes hos forskellige autoriserede forhandlere.

Du kan sætte dine brugte designermøbler til salg på diverse hjemmesider, DBA, GulogGratis, Facebook, auktionshuse nationale som internationale eller kontakte din lokale møbelpolstrer eller retro-/antikhandler for rådgivning omkring rette pris.

Et møbel som har et udtryk og tidskorrekt design, er mere end 100 år gammelt, kan betegnes som et antikt møbel. Det vil oftest være en ekspert eller en kyndig antikvitetsforhandler der kan vurdere om et møbel kan betegnes som antikt eller ikke.

Det afhænger af hvilken type lugt din sofa er blevet udsat for. Er det cigaretlugt er det ikke helt nemt at fjerne denne grundet nikotinen, er det røg eller andet er det muligt at få et rimeligt resultat. Kemisk rensning er nok den bedste løsning og der findes firmaer der har specialiseret sig i at komme hjem til kunderne og foretage renseprocessen på stedet for bedst muligt resultat. Kontakt et firma med speciale i møbelrens da de ville kunne rådgive/hjælpe dig videre med opgaven.

Det afhænger af hvilken type lugt din sofa er blevet udsat for. Er det cigaretlugt er det ikke helt nemt at fjerne denne grundet nikotinen, er det røg eller andet er det muligt at få et rimeligt resultat. Kemisk rensning er nok den bedste løsning og der findes firmaer der har specialiseret sig i at komme hjem til kunderne og foretage renseprocessen på stedet for bedst muligt resultat. Kontakt et firma med speciale i møbelrens da de ville kunne rådgive/hjælpe dig videre med opgaven.

Nikotinlugt er ikke helt nemt at fjerne. Kemisk rensning er den bedste løsning og der findes firmaer der har specialiseret sig i at komme hjem til kunderne og foretage renseprocessen på stedet for bedst muligt resultat. Kontakt et firma med speciale i møbelrens da de ville kunne rådgive/hjælpe dig videre med opgaven.

Cigaretlugt er ikke helt nemt at fjerne grundet nikotinen. Kemisk rensning er nok den bedste løsning og der findes firmaer der har specialiseret sig i at komme hjem til kunderne og foretage renseprocessen på stedet for bedst muligt resultat. Kontakt et firma med speciale i møbelrens da de ville kunne rådgive/hjælpe dig videre med opgaven.

Et møbel som har et udtryk og tidskorrekt design, er mere end 100 år gammelt, kan betegnes som et antikt møbel. Det vil oftest være en ekspert eller en kyndig antikvitetsforhandler der kan vurdere om et møbel kan betegnes som antikt eller ikke.

Møblerne bliver produceret i Letland og stor del af deres sortiment er svanemørket, træet er FSC certificeret og skum og møbeltekstiler er Øko tex certificeret. Møblerne har generelt en høj kvalitet og vi kan anbefale FDB.

 • Anilin , som er læder indfarvet med anilin men på en måde så man kan se læderets overfladestruktur. 
 • Semianilin , som er indfarvet læder der tillige har fået en form for overfladebeskyttelse/korrigering.
 • Dækfarvet læder , som er læder der er indfarvet så kraftigt, at det ikke længere er muligt at se læderets struktur.
 • Kernelæder , som er læder der kun er garvet og meget tykt men ikke efterfølgende overfladebehandlet eller indfarvet.
 • Vegetabilsk læder , i garvningsprocessen er der anvendt naturlige garvestoffer og det er ligesom kernelæder ikke efterfølgende behandlet. Vegetabilsk læder er det klassiske møbellæder . 
 • Nappalæder er en fuldnarvet læder der typisk er farvet og fremstillet af ikke-spaltet kid-, lamme- eller fårehud. Læderet er garvet med salte af krom- eller aluminiumsulfat og er kendetegnet ved sin blødhed og holdbarhed samt høje slidstyrke.

Nappalæder er en fuldnarvet læder der typisk er farvet og fremstillet af ikke-spaltet kid-, lamme- eller fårehud. Læderet er garvet med salte af krom- eller aluminiumsulfat og er kendetegnet ved sin blødhed og holdbarhed samt høje slidstyrke.

Læderstole renses/rengøres med en speciel læderrens som er en mild og skånsom rengøringsvæske der kan bruges til de fleste lædertyper. Efterfølgende påføres en lædercreme der øger slidstyrken, gør sofaen mindre modtagelig for slid og pletter og samtidig bibeholder læderet blødt og smidigt. Anbefales 1-2 gange om året afhængig af materiale, slid, brug og solindfald.

Stofmøbler renses/rengøres typisk med en vand og sæbeopløsning alternativt en kemisk rens der udføres af professionelle. Møbelstoffer er impregneret og kan derfor tåle rensning nogle gange inden impregnering skal gentages for at bibeholde overfladestrukturen. Søg evt husmoderråd

Lædersofa renses/rengøres med en speciel læderrens som er en mild og skånsom rengøringsvæske der kan bruges til de fleste lædertyper. Efterfølgende påføres en lædercreme der øger slidstyrken, gør sofaen mindre modtagelig for slid og pletter og samtidig bibeholder læderet blødt og smidigt. Anbefales 1-2 gange om året afhængig af materiale, slid, brug og solindfald.

Stofsofa renses/rengøres typisk med en vand og sæbeopløsning alternativt en kemisk rens der udføres af professionelle. Møbelstoffer er impregneret og kan derfor tåle rensning nogle gange inden impregnering skal gentages for at bibeholde overfladestrukturen. Søg evt husmoderråd

Du skal regne med at hver person skal bruge ca 50-60 cm for at sidde godt og man ikke føler sig for meget mokket sammen. Børn fylder selvfølgelig lidt mindre.

Imprægnering af møbelstoffer afhænger helt af det slid og solindfald samt brug af din sofa. Har du husdyr i møblerne bør du imprægnere din sofa lidt oftere. Typisk anbefaler møbelstofproducenterne at du skal foretage imprægneringen efter at du har vaske dit møbel med eks. vand og sæbe ca 4-6 gange. Kontakt specialist for korrekt rådgivning.

Priserne er meget afhængig af udførelse af træsort samt evt. tilvalg men vi har set priser på fabriksnye stole til 2800,- incl moms hvilket er en meget konkurrencedygtig pris set i forhold til hvad andre nye stole koster. Du skal være opmærksom på at ældre producerede stole har en markant bedre kvalitet i træet da snedkeren før i tiden udvalgte træet, vendte og drejede det for bedst muligt resultat. Idag bruges såvidt orienteret alt træ uden undtagelse i fabriksfremstillingen. Dette betyder at nye stole der bliver udsat for kulde, varme, fugt, tørt miljø f.eks i et sommerhus trækker sig uens i benene og stolen kommer til at vippe på gulvet !

Pris afhænger af materialevalg samt udseende, design og kompleksitet af opgaven, men vi kan udføre en enkel opgave fra ca 5000,- incl moms.

Lædersofa renses/rengøres med en speciel læderrens som er en mild og skånsom rengøringsvæske der kan bruges til de fleste lædertyper. Efterfølgende påføres en lædercreme der øger slidstyrken, gør sofaen mindre modtagelig for slid og pletter og samtidig bibeholder læderet blødt og smidigt. Anbefales 1-2 gange om året afhængig af materiale, slid, brug og solindfald.

Stofsofa renses/rengøres typisk med en vand og sæbeopløsning alternativt en kemisk rens der udføres af professionelle. Møbelstoffer er impregneret og kan derfor tåle rensning nogle gange inden impregnering skal gentages for at bibeholde overfladestrukturen. Søg evt husmoderråd

Du kan med fordel altid prøve forsigtigt med vand og sæbe på både møbeltekstiler og læder, eventuelt vende een af hynderne om og spilde samme væske på undersiden af hynden og se hvordan pletten reagerer med vand/sæbe opløsningen. Går pletten væk kan du fortsætte på oprindelig plet, gør den ikke må du søge husmoderråd på nettet.

Prisen er meget afhængig af hvilken sofa og hvilket møbelstof du vælger men som udgangspunkt koster det fra 8000,- kr incl moms for en 2 personers sofa i en rimelig kvalitet stof. 

Det afhænger af om du har en stof- en lædersofa, det mest effektive at fryse tyggegummiet væk, det er dog ikke lige at få en sofa ind i fryseren hvorfor du alternativt kan prøve med lidt hårspray der vil hærde og derefter kan du skære tyggegummiet af med en skarp stanleykniv, pas på ikke at beskadige stoffet. Alternativt kan du prøve med lidt rensebenzin men vær forsigtig så du ikke kommer til at skade mere end du gavner.

Lædersofa renses/rengøres med en speciel læderrens som er en mild og skånsom rengøringsvæske der kan bruges til de fleste lædertyper. Efterfølgende påføres en lædercreme der øger slidstyrken, gør sofaen mindre modtagelig for slid og pletter og samtidig bibeholder læderet blødt og smidigt. Anbefales 1-2 gange om året afhængig af materiale, slid, brug og solindfald.

Stofsofa renses/rengøres typisk med en vand og sæbeopløsning alternativt en kemisk rens der udføres af professionelle. Møbelstoffer er impregneret og kan derfor tåle rensning nogle gange inden impregnering skal gentages for at bibeholde overfladestrukturen. Søg evt husmoderråd

En stofsofa renses/rengøres typisk med en vand og sæbeopløsning alternativt en kemisk rens der udføres af professionelle. Møbelstoffer er impregneret og kan derfor tåle rensning nogle gange inden impregnering skal gentages for at bibeholde overfladestrukturen. Søg evt husmoderråd

Polstring af møbler foregår typisk med møbelstof eller læder / alternative slidstærke materialer. Skum eller andet fyldmateriale udskiftes efter behov, gjorder udskiftes, fjedre rettes op og møblet får generelt et helt nyt udtryk og holdbarheden på ordentligt udført arbejde kan være opimod 50-100 år. Møbelpolstring er et fag der kræver fagekspertise, har du mod på at gå igang selv så prøv dig lidt frem men det er ikke altid lige nemt at løse en møbelpolstreropgave.

Lædersofa renses/rengøres med en speciel læderrens som er en mild og skånsom rengøringsvæske der kan bruges til de fleste lædertyper. Efterfølgende påføres en lædercreme der øger slidstyrken, gør sofaen mindre modtagelig for slid og pletter og samtidig bibeholder læderet blødt og smidigt. Anbefales 1-2 gange om året afhængig af materiale, slid, brug og solindfald.

Stofsofa renses/rengøres typisk med en vand og sæbeopløsning alternativt en kemisk rens der udføres af professionelle. Møbelstoffer er impregneret og kan derfor tåle rensning nogle gange inden impregnering skal gentages for at bibeholde overfladestrukturen. Søg evt husmoderråd

Lædersofa renses/rengøres med en speciel læderrens som er en mild og skånsom rengøringsvæske der kan bruges til de fleste lædertyper. Efterfølgende påføres en lædercreme der øger slidstyrken, gør sofaen mindre modtagelig for slid og pletter og samtidig bibeholder læderet blødt og smidigt. Anbefales 1-2 gange om året afhængig af materiale, slid, brug og solindfald.

Stofsofa renses/rengøres typisk med en vand og sæbeopløsning alternativt en kemisk rens der udføres af professionelle. Møbelstoffer er impregneret og kan derfor tåle rensning nogle gange inden impregnering skal gentages for at bibeholde overfladestrukturen. Søg evt husmoderråd

Prisen er meget afhængig af hvilken sofa og hvilket møbelstof du vælger men som udgangspunkt koster det fra 8000,- kr incl moms for en 2 personers sofa i en rimelig kvalitet stof. 

Polstring af møbler foregår typisk med møbelstof eller læder / alternative slidstærke materialer. Skum eller andet fyldmateriale udskiftes efter behov, gjorder udskiftes, fjedre rettes op og møblet får generelt et helt nyt udtryk og holdbarheden på ordentligt udført arbejde kan være opimod 50-100 år. Møbelpolstring er et fag der kræver fagekspertise, har du mod på at gå igang selv så prøv dig lidt frem men det er ikke altid lige nemt at løse en møbelpolstreropgave.

Du skal regne med at hver person skal bruge ca 50-60 cm for at sidde godt og man ikke føler sig for meget mokket sammen. Børn fylder selvfølgelig lidt mindre.

Du skal varme starinen op med dit strygejern ved at lægge et gammel viskestykke ovenpå starinen, derefter strygejernet ovenpå viskestykket og starinen vil klæbe sig fast på det gamle viskestykke, vupti problemet er løst.

Du skal varme starinen op med dit strygejern ved at lægge et gammel viskestykke ovenpå starinen, derefter strygejernet ovenpå viskestykket og starinen vil klæbe sig fast på det gamle viskestykke, vupti problemet er løst.

Vi kan udføre opgaven efter de gamle flettemetoder så sædet holder sig smukt og stramt i mange år fremover for 1250,- stk incl moms. Er din stol gået lidt fra hinanden i limningen kan vi også rette dette mod en mindre merpris.

Lunkent vand og sæbe og masser af knofedt og tålmodighed løser typisk opgaven alternativt kemisk rensning der nok er den bedste løsning og der findes firmaer der har specialiseret sig i at komme hjem til kunderne og foretage renseprocessen på stedet for bedst muligt resultat. Kontakt et firma med speciale i møbelrens da de ville kunne rådgive/hjælpe dig videre med opgaven.

Pris afhænger af materialevalg samt udseende, design og kompleksitet af opgaven, men vi kan udføre en enkel opgave fra ca 5000,- incl moms.

Pris afhænger af materialevalg samt udseende, design og kompleksitet af opgaven, men vi kan udføre en enkel opgave fra ca 5000,- incl moms.

Råd og vejledning

Besøg os i butikken, ring eller skriv, for det er altid nemmere at guide dig i mål, med dine krav og ønsker. Når vi kender opgaven, kan vi bedre give dig et overslag på pris og levering, så hold dig endelig ikke tilbage.

Vi har butikker i Ringsted & Kolding og vi tilbyder også at komme ud til dig hvis opgaven kræver dette.

Møbelpolstrer UpNordic

UpNordic er specialister i møbelpolstring og eksperter til at arbejde med alle de velkendte danske møbelklassikere. Om du ønsker ægget, 7 er stol, y stol, gyngestole, en Børge Mogensen sofa, Arne Jacobsens Svanen eller nogle af de mange andre særlige designermøbler. Vi arbejder med alle møbler, om de er fra de kendte møbeldesignere og ukendte, om det er din ynglingsdesigner er Arne Jacobsen, Poul Kjærholm, FDB, Poul Volther eller Hans Wegner, så mestrer vi alle dine opgaver.

Om du ønsker møbelpolstring, hynder, ombetrækning, ompolstring, betrækning, polstring, hynder efter mål, samt reparation og renovering af møbler, laver vi alt i både læder, stof, ruskind og alcantara. Vi laver opgaver til alle typer mennesker, alle steder i landet, om det er til hjemmet, kirken, båden eller virksomheden, så er vi eksperterne der altid løser opgaven. SE MERE>